Zgodba podjetja Beer Pro

Zgodba podjetja Beer ProSeni Pegan, Gregor Makovec in Valentino Bruno, vzgojeni v obrtniško-podjetniških družinah, kjer je bilo popoldansko delo v mladosti del vsakdana. Že od malih so se naučili, da so za uspeh družinskega podjetja potrebni železna volja, konstanten trud ter znanje. Podjetniška žilica in vsakdanji stik s strankami so se jim že v otroštvu ustalili v kri.

Seni Pegan, diplomirana ekonomistka in specialistka managementa, je izkušnje s pivom pridobivala v uspešnih tujih podjetjih, ki so dominirala in ustvarila svet craft piva v tujini. V svetu je bila kultura pitja piva že pred 15 leti na visokem nivoju in pivci so lahko izbirali med veliko različnimi zvarki kvalitetnih piv z vsega sveta. Seni se je zaljubila v svet butičnega piva in je pred 10 leti začela kot pionirka v ustvarjanju kulture pitja piva v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji z uvozom tujih pivovarskih specialitet. Po njeni zaslugi smo leta 2010 v Sloveniji in sosednjih državah lahko okušali prek 50 različnih specialnih piv s celega sveta: od nemškega Augustinerja, pšeničnega Benediktinerja in Schneiderja, belgijskega Chouffa in trapista Chimay do legendarnega ameriškega craft piva Sierra Nevada. 

Gregor Makovec si je izkušnje nabiral v družinskem podjetju, ki se ukvarja z logistiko. Svojo pot je nadaljeval v gostinstvu, kjer se je srečal in navdušil nad pivovarskimi specialitetami. Valentino Bruno ima dvajsetletne bogate izkušnje v prodaji kvalitetnega in craft piva v Italiji. Sodeloval je z največjimi italijanskimi uvozniki in distributerji ter obiskal veliko število svetovno znanih pivovarn in tudi craft pivovarn po Evropi in ZDA.

Strast do specialnega piva jih je združila in nastalo je podjetje Beer Pro, ki ima danes 7 zaposlenih in je vodilno podjetje za uvoz, prodajo in distribucijo kvalitetnega piva v gostinstvu v Sloveniji. Seni, Gregor in Valentino so združili bogate izkušnje iz poznavanja piva, pivovarn, prodaje, marketinga ter logistike in distribucije.