Večer posebnih piv v Ošteriji Žogica
Revija Pet Zvezdic, Maj 2017
V zadnjih letih se tudi v Sloveniji vedno bolj uveljavljajo specialna piva vrhunske kvalitete iz različnih držav in stilov. Tako sta podjetje Beer Pro iz Nove Gorice in Ošterija Žogica iz Solkana pripravila večer, na katerem so spojili okuse odlične hrane in specialnih piv. Podjetje Beer Pro namreč uvaža, prodaja in distribuira posebna piva iz Nemčije, Irske, Belgije, Nizozemske, Amerike, Anglije in ostalih držav. V kuhinji so s pivom marinirali meso in kuhali prav posebne jedi. Tako so gostje lahko uživali v meniju s šestimi hodi ter ob vsaki jedi okusili tudi izbrano pivo. Začeli so s klasičnimi nefiltriranim nemškim pivom Kostritzer Keller, nadaljevali s pšeničnim pivom Benediktiner, sledilo je kislo pivo Jacobins Gueuze Lambic. Zaključili pa so s kompleksnejšim belgijskim trapistom Chimay Grande Reserve in irskim pivom O’hara’s Imperial stout, ki so ga postregli ob sladici. Večer s pivi je vodila sommelierka za pivo (Biersommeliere) Seni Pegan, ki je veliko zanimivega povedala tudi o zgodovini pivovarstva, izbranih pivovarnah in posameznih stilih piva. Za predstavitev jedi je poskrbel glavni v kuhinji, chef kuhinje Matej Vodan. Za to, da je vse teklo gladko in v nadvse prijetnem vzdušju, pa je kot vedno poskrbela profesionalna ekipa Žogice.