Beer news

Podjetje BEER PRO nadaljuje pivovarsko zgodbo specialnega piva

Časopis Goriška, 14. december 2016


Velika strast in ljubezen do kvalitetnega in raznovrstnega piva sta povezali Seni Pegan, Gregorja Makovca in Valentina Bruna v uspešno ekipo solastnikov podjetja Beer Pro. Združili smo bogate izkušnje iz pivovarstva, poznavanja pivovarn, prodaje, marketinga, distribucije in logistike prodaje piva ter začeli orati ledino na slovenskem trgu z ustvarjanjem kulture pitja piva in veleprodajo različnih vrst kvalitetnega tujega specialnega piva gostinskim lokalom po vsej Sloveniji in na trgih bivše Jugoslavije.

Zadali smo si težko poslanstvo, saj smo v Sloveniji pred sedmimi leti poznali le nekaj vrst piva, zato sta bili potrebni železna volja in izjemna predanost. Veliko truda smo vložili v izobraževanje gostincev, s pripovedovanjem zgodb posameznih pivovarn, opisovanjem in degustiranjem različnih piv.

Z željo po novih znanjih smo prepotovali Evropo in svet ter obiskali najboljše pivovarne, obiskali številne mednarodne sejme in festivale piva, mikro-craft pivovarne, vse zato, da smo lahko bolje razumeli različne pivovarniške kulture in jih znali prenesti k nam.

Postavili smo nove smernice in predstavili novosti v točenem pivu, veliko sredstev smo investirali v moderno tehnično opremo za shranjevanje in točenje piva. Danes imamo odlično motivirano ekipo 12 zaposlenih, ki našim strankam nudi najboljšo podporo. Zastopstvo za pooblaščen uvoz in grosistično prodajo specialnega piva so nam zaupale svetovno znane pivovarne.

Po petih letih poslovanja je danes Beer Pro vodilni distributer za grosistično prodajo specialnega piva po vsej Sloveniji. Zaupanje nam je izkazalo že blizu tisoč gostinskih lokalov ter specializiranih prodajalen piva.

Podjetje Beer Pro je tako danes prvi in edini slovenski uvoznik, prodajalec in distributer piva, ki ima licenčno priznana pivska someljeja v Sloveniji. Naziv Biersommelier sta Seni Pegan in Gregor Makovec prejela od Doemens Akademie iz Munchna, ki je v svetu eden najbolj mednarodno cenjenih nazivov za pravega poznavalca piva in kulture pivovarstva. Va l e n – tino Bruno nosi naziva ambasador Pilsner U rq u e l , kavalir Orval in tudi naziv Belgian Beer Experta iz Bruslja ter pivovarne Schneider Weiss iz Nemčije. Njegovo znanje bogatijo 20- letne izkušnje iz sveta specialnega piva.

V juliju smo se preselili v nove poslovne prostore podjetja v Kromberku (bivši objekt Meblo A+A), kar je doprineslo k še večji kakovosti in učinkovitosti podjetja. V novembru pa smo na isti lokaciji odprli še trgovino s pivom – BEER SHOP. Tr g o v i n a je namenjena končnemu potrošniku, kjer lahko izbirate med več kot 150 različnimi vrstami specialnega piva in darilnimi paketi za vsako priložnost.

Promocijsko sporočilo: BEER PRO DISTRIBUTION d.o.o.