Pivovarna

WINT & LILA

V 17. in 18. stoletju sta bila mesto Cádiz in dolina reke Guadalquivir v Španiji center trgovanja z Indijci, kar je privabilo veliko različnih ljudi, da se tam ustalijo, saj so zaznali priložnost za gospodarski dobiček, prav tako se je pojavilo zanimanje za pustolovščine. Polna pristanišča blaga, neprestani prihodi in odhodi ladij, novi produkti in mešanica različnih kultur so postali zaščitni znak in znaki kakovosti za mesta in kraje v regiji.
V tem času sta se poročila Juan de Wint in Margerita de Lila, ki sta prihajala iz takratne Vojvodine Brabant, iz belgijskega mesta Diest. Bila sta del velike flamske skupnosti, ki se je v tistem času ustalila v španski Andaluziji. Njuna poroka v Cádizu, 25. aprila 1645, se je razvila v eno največjih in najdlje trajajočih vzhodno-indijskih podjetij tistega časa, ki je dobilo ime po njunih priimkih: WINT & LILA.
Ime podjetja je samo po sebi izjava o namenu: obujanje duha in poti delovanja v tistih časih, ko so skupaj po več ur, dni in mesecev opravljali ročno delo, potrpljenje, vodo in ogenj, da so proizvedli pijače z avtentičnim okusom.
WINT & LILA je 200-letna poznana destilarna, ki jo vodi podjetje Casalbor Wines & Spirits v El Puerto de Santa María, Cádiz (Španija). Šteje sedem različnih produktov, vsak ima svojo lastno osebnost in prispeva s svojim odtenkom, kar jim omogoča, da naredijo majhne »prilagojene destilate«.

Ti se ne proizvajajo z neposrednim vretjem nad ognjem, ampak s postopkom kuhanja na pari »bain-marie«. Na ta način je postopek bolj občutljiv in počasnejši ter omogoča, da se različne botanične esence izvlečejo brez spreminjanja. Potem se sestavine pusti v prevretku nekaj tednov, nato se jih loči in doda prečiščeno vodo. Produkti WINT & LILA so nato ustekleničeni in zamašeni s plutovinastimi zamaški ter spominjajo na farmacevtske stekleničke iz starih časov.