Pivovarna

THORNBRIDGE BREWERY

Zgodba o Thornbridgeu se je začela leta 2005, ko sta ustanovitelja Jim Harrison in Simon Webster zaposlila dva mlada pivovarja, ki sta v Thornbridge Hallu kuhala z rabljenim 10-sodnim setom.
Pivovarna ima sedež v gospodarskih poslopjih Thornbridge Halla, obkrožena je s čudovitimi vrtovi na 100 hektarjev velikem posestvu. Stavba je bila obnovljena leta 2004 v pripravah na zagon pivovarne. Jim Harrison in Simon Webster sta zaposlila dva mlada pivovarja, ki sta želela začeti svojo varilsko kariero. Njihovo prvo pivo je bilo Lord Marples, 4-odstotni klasični bitter, ki je postal osrednje Thornbridge pivo.
Naslednja naloga je bila, da skuhajo nekaj malce drugačnega, kar bi bilo tako polno po okusu kot alkoholu. Tako se je sredi leta 2005 rodilo pivo Jaipur – 5,9 % pivo IPA, polno ameriškega hmelja in kot nobeno drugo v takratni industriji piva. Po množici nagrad in nacionalnem priznanju je pivo Jaipur Thornbridge katapultiralo v središče pozornosti, povpraševanje je preseglo ponudbo in potreba po novi pivovarni je postala jasna.
Leta 2009 je bila v Riversideu v kraju Bakewell zgrajena popolnoma nova najsodobnejša pivovarna, da bi zadostila povpraševanju in Thornbridgeu omogočila razvoj ponudbe piv. Pivovarstvo še danes poteka z izvirnim pivovarskim setom v Thornbridge Hallu, kar omogoča eksperimentiranje z novimi zvarki, ustvarjanje prilagojenih okusov, sodelovanje in pomoč glavni pivovarni v Bakewellu.