Pivovarna

THOMAS HARDY’S

Pivovarna Eldridge Pope  je bila ustanovljena leta 1968 v spomin na priznanega angleškega pisatelja Thomas Hardy-ja.  Pivovarna je ustvarila le omejeno izdajo ječmenovega vina. Vsako pivo je oštevilčeno in se ga shranjuje tudi do 25 let. Gre za delček zgodovine, ki bi ga rada pivovarna delila z nami.

Thomas Hardy je bil angleški pisatelj in pesnik, ki se je rodil leta 1840 in umrl je leta 1928. Prav na njegovo 40. obletnico smrti so ustanovili pivovarno.

Leta 1974 se je zgodba pivovarne nadaljevala, ko so ponovno začeli proizvajat pivo, za katero se je sprva mislilo, da bo le enkraten izdelek.

Do leta 1999 se je pivovarna odločila, da dokončno ustavi proizvodnjo in zapre svoja vrata.

Leta 2003, prav zaradi vztrajnosti ameriškega uvoznika Georgea Saxona, se je ponovno “rodil” Thomas Hardy’s Ale, ki ga je pa tokrat proizvajala druga pivovarna, in sicer O’Hanlon’s Brewery.

Brata Vecchiato sta leta 2012 kupila in dokončno leta 2015 odkupila blagovno znamko in recept od Saxona. To je bil začetek novega, veliko bolj zahtevnejšega podviga. Tri leta raziskav, razvoja in naložb je prineslo oživitev Thomas Hardy Ale.

Leta 2015 je pivo Thomas Hardy Ale osvojilo zlato medaljo na International Beer Challenge in Word Beer Awards.

Po navdihu prvega letnika so se odločili, da majhno količino piva starajo v hrastovih sodih. Tako je nastalo The Historical Ale, večplastno ječmenovo vino z dragocenimi notami konjaka.