Pivovarna

PIVOVARNA MALASTRANA

Na češkem je pivo resna zadeva. Prvi dokazi varjenja piva segajo v leto 1200, ko še niso poznali dodelanih postopkov in je bilo pivo temno in motno. Leta 1842 je bilo proizvedeno prvo češko »pilsner« pivo v pivovarni Plzen. Pilsner je prvo lager pivo s svojim običajnim svetlim okusom in bledo rumene barve, ki ga nejdemo po vsem svetu.
Malastrana pivo je dobilo ime po znameniti praški četrti, njegov okus pa izraža najboljšo češko pivovarsko tradicijo. Govorimo o pivu, ki ima za seboj stoletno pivovarsko znanje. Za razliko od ostalih čeških pivovarn sta zanj značilni lastna predelovalnica sladu ter fermentacija v odprtih posodah. Močna povezava med imenoma Malastrana in Bohemia pa je zato, ker pivo s svojim okusom pripoveduje zgodbe o čudovitih atmosferah. Bohemia namreč predstavlja okolje z edinstvenim in značilnim vzdušjem, v katerem s pomočjo piva nastaja tudi nova kulutra.
Malastrana je pivo za ljudi z močnim karakterjem, za tiste, ki ljubijo pitje v starih pubih, pivovarnah in na mestnih festivalih. Za ljudi, ki se radi zabavajo ter pijejo in jejo okusno hrano. Malastrana je pivo za vse, ki uživajo življenje. Pivo je skozi moravsko podeželje prestopila vse meje, tako da lahko pijete točeno pivo, kot če bi bili v Pragi – okus in kakovost sta enaka.