Pivovarna

OMER VANDER GHINSTE

Korenine pivovarna Omer segajo v leto 1892, ko je vsak pivovar varil svojo posebno pivo. Tudi v belgijski podeželski vasici Bellegem v zahodni Flandriji blizu Francoske meje ni bilo nič drugače. V tem istem letu so tam namreč nastali prvi sodčki piva “Ouden Tripel”, ki se danes imenuje “VanderGhinste Oud Bruin” in je prvo pivo, ki ga je zvaril ustanovitelj Omer Vander Ghinste. Pivovarna je danes še vedno v družinskih rokah vse od njenega zgodnjega začetka, kar je dandanes postala redkost.
Pravi uspeh je pivovarna doživela ob koncu leta 2008, ko se je združilo 120 let izkušenj obrtniškega varjenja piva in pet generacij pivovarske tradicije v eno edinstveno pivo, Omer Tradicional Blond. To svetlo, visoko fermentirano pivo je prava uspešnica. V letu 2009 je osvojilo zlato medaljo na evropskem Beer Star Awards v Nemčiji in leta 2010 zlato medaljo na World Beer Cup-u v Chicagu, ZDA.
Pivovarna Omer VanderGhinste ostaja še vedno ena od najbolj naprednih pivovarn v jugozahodni flamski regiji Belgije in ve, kako najti ravnovesje med sodobnimi tehnologijami in tradicionalnimi obrtniškimi pristopi. Z veliko predanosti, potrpežljivosti in spretnosti izberajo le najboljše sestavine za edinstven proces varjenja v najboljših higienskih pogojih.