Pivovarna

KIUCHI BREWERY

Pivo Hitachino Nest se vari v pivovarni KIUCHI, ki od leta 1823, sedaj že 8. generacija družine, kuha japonski sake. Hitachino je ime province na starodavni Japonski, kjer leži tudi pivovarna, in je slovela po rodovitnih tleh, zaradi česar je ta zemlja kot nalašč namenjena tudi pivovarstvu.
Kljub temu da so slad in hmelj uvažali z zahoda, ne posnemajo zgolj zahodnjaškega načina, temveč varijo japonsko pivo. Kombinacije slada in hmelja so neskončne. Njihov poudarek je uskladiti in uravnotežiti značaj vsake sestavine, da ustvarijo sinergijo za popolno pivo. Ta perfekcionizem se nadaljuje in razvija. Priprava piva je kot skrb za novorojenčka.
Obdobje fermentacije vključuje dneve negovanja kvasa. »Kako gre moj dragi kvas?« »Je prevroče?« »Je prehladno?«
Ječmen in hmelj sta naravni rastlini. Njuna okus in aroma se nekoliko spreminjata glede na vsako sezono, tako subtilne razlike pa lahko zaznajo samo nekateri ljudje. Tako je kakovost piva HITACHINO NEST vedno v rokah usposobljenih pivovarjev. Leta 2014 so na območju pivovarne začeli gojiti hmelj in se v bližnji prihodnosti veselijo varjenja piva z lastno pridelanim hmeljem. To je njihov novi izziv za boljšo trajnost.