INDI & Cº
Na njihovi poti in pri kreiranju ponudbe INDI & Cº so raziskave proizvajalce popeljale stoletja nazaj, ko se je tradicija konzerviranja in destilacije prvič začela v El Puerto de Santa María (Andaluzija) v Španiji. Aromatična zelišča, limone in pomaranče, po katerih je območje okrog Seville postalo znano, so stoletja sušili in uporabljali v zdravilne in kulinarične namene. Če se premeša to tradicijo s prihodom eksotičnih sestavin iz zahodne Indije v 16. stoletju, se začne razvijati povsem nov način mešanja in destilacije. V občinskem arhivu v Cádizu je mogoče najti zapise iz 17. stoletja, ki opisujejo destilacijo različnih botaničnih rastlin, kot so kinin in agrumi. Zamisel o uživanju pijač na osnovi kinina v medicinske namene se je kmalu razširila po Evropi in po Indiji po zaslugi vzhodnoindijske družbe. Posledično je kinin postal glavna sestavina tonika. Piva INDI & Cº so vrhunec dolgoletnega znanja in eksperimentiranja načinov, kako je mogoče številne sredozemske in orientalske rastline macerirati in destilirati, da se iz njih pridobi najčistejše ter najintenzivnejše arome in okuse. V pivovarni uporabljajo tradicionalne metode maceracije, fermentacije in destilacije iz najboljših sestavin, ki jih skrbno izberejo v Španiji, zahodni Indiji in na vzhodu.
Ekipa izbere najboljše botanične sestavine, nekatere izmed njih sušijo na zraku, da se ohrani njihove bistvene značilnosti in intenzivnost okusov. Kinin, pomarančna lupina iz Seville, kewra iz Indije, japoneski yuzu in kalamansi s Filipinov se v napitkih INDI & Cº uporabljajo poleg najboljših sokov limone in limete, čiste vode ter belega in trsnega sladkorja. Po natančnem izboru najboljših sestavin se začne tradicionalni postopek maceracije ločeno za vse vrste sadja, zelišč in rastlin, postopek je edinstven za pijače INDI & Cº. Maceracija poteka nekaj tednov, da se izločijo vse topne sestavine. Rezultat je bogat koncentrat, ki ga destilirajo v stoletnih alembičnih posodah. Postopek destilacije poteka zelo nežno in neverjetno počasi, s tehniko »bain-marie« kot pri kuhanju, da se izločijo vsi hlapljivi elementi v eteričnih oljih. Zato njihove pijače vsebujejo vse prvotne arome in okuse, ne da bi spremenili naravne lastnosti posamezne sestavine. Za dokončanje tega edinstvenega proizvodnega postopka koncentrate, pridobljene s postopkom destilacije, kombinirajo s svežimi sadnimi sokovi, sladkorji in prečiščeno vodo, da dobijo povsem naravne in uravnotežene mešanice.