Pivovarna

GREEN GOLD BREWING

Zeleno zlato je že od vsega začetka povezovalna nit pivovarne Green Gold Brewing. Pivovarna, ki stoji v središču Spodnje Savinjske doline v Spodnjih Grušovljah, je že desetletja povezana s hmeljarstvom. Predniki družine Rojnik so bili namreč tisti, ki so pred več kot 120 leti zasadili prvi hmelj in tako začeli zgodbo, ki jo piše vsako pivo Green Gold Brewing. Predniki bi bili ponosni, da družina Rojnik nadaljuje s pomembno slovensko panogo – hmeljarstvom in da glavnega akterja – hmelj uporabljajo v odličnih pivih. V teh je mogoče okusiti nepozabno kombinacijo tradicije, lokalne pripadnosti in spoštljivega odnosa do zelenega zlata.
Pivovar Luka je pred leti v Ameriki začel nabirati znanje o craft pivovarstvu. Ob vračanju v domovino je vedno pogosteje naletel na vprašanje o lastni craft pivovarni, zato se je leta 2016 odločil, da bo svojim idejam dodal vrhunski okus, aromo in videz. Danes v svoji pivovarni zvari 2700 hl piva na leto, v lastni polnilnici pa je glavno vlogo namenil prihodnosti pivovarstva – pločevinkam. In teh ni malo, v eni uri jih napolnijo 1800.
Naj bo IPA, NEIPA, Pale Ale, Hoppy Lagger, Berliner Weisse, Imperial Stout ali kateri drugi stilski presežek, o vsakem izmed njih vam bo razložil njihov Miki. K temu doda še predstavitve vseh pivskih zgodb, ki se skrivajo za nepozabnimi ilustracijami. Starešine Rocket Queen, Hop Princess, Povodni mož, Komb4jn in Forbidden Fruit s ponosom gledajo na mlajše predstavnike, med katere se uvrščajo sezonska piva in nekatera druga, ki bodo čez nekaj časa zagotovo predstavljale klasike pivovarne Green Gold Brewing. Danes jih je že več kot 30.