Pivovarna

GIN BRIN

»Zgodba o ginu se pravzaprav začne z brinjevcem, ki me ga je je naučila kuhati nona. Teoretično je brinjevec gin, vendar ga na primorskem ne pijemo kot gin, temveč kot digestiv. Po večletni destilaciji brinovih jagod in proizvodnji prvovrstnega brinjevca pa sem odločil za pripravo prvega gina.« Erik
Veliko časa so porabili, veliko mešanic so pripravili in veliko gin & tonikov spili, da so našli pravo kombinacijo zelišč. Uporabili so najkvalitetnejše, divje, ročno nabrane rastline iz okoliških gozdov, natančneje z Brkinov, in jih kombinirali z ostalimi rastlinami s celega sveta. Ko so zbrali prave rastline, so z destilacijo pridobili njihove svetle, živahne, sveže in nove okuse. Združili so jih v pravo ravnovesje in ga poimenovali GinBrin. V ginu je 9 dišavnic in začimb: mandlji, korenika angelike, bezeg, kraški brin, pomaranče, limone, kardamom, akacija in zrnca koriandra. Ginu ne dodajajo nobenih okusov, esenc ali dišav. Okus in aromo mu zagotavlja izključno teh 9 začimb. Namenjen je užitku. Je odličen gin za začetek petkovega večera. Ali pa četrtkovega druženja s prijatelji, s katerimi delimo trenutke in smeh. GinBrin je zaradi čistih okusov kot nalašč za ustvarjanje izjemnih mešanih pijač.
Danes se lahko pohvalijo z zlato nagrado The Gin Guide Awards iz Londona, ki je gin BRIN uvrstila na prvo mesto v Evropi v kategoriji tradicionalnih ginov za leto 2018, ter srebrno nagrado leta 2019, podeljeno s strani IWSC (International Wine & Spirit Competition)