Pivovarna

DR OREL

Podjetje Dr. Orel, d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2015 z namenom, da razvija, proizvaja in trži prehranske proizvode, ki imajo s prehranskega, zdravstvenega, kulturološkega in kulinaričnega stališča posebno dodano vrednost. Radi poudarjamo, da želimo, da si v naših proizvodih zgodovinska dediščina in sodobne visoke tehnologije podajo roko in da s poznavanjem in priznavanjem prve ter obvladovanjem in izkoriščanjem drugih ustvarimo proizvode, ki bodo združevali okuse kuhinje naših babic s koristnimi lastnostmi funkcionalnih živil, izdelava katerih bi bila še do nedavnega tehnološko nemogoča.

V naši ekipi sodelujemo strokovnjaki s področja medicine, živilstva, nutricionistike in biotehnologije. Povezujemo se tudi s partnerskimi raziskovalnimi ustanovami in proizvajalci, ki lahko zagotavljajo tehnološke pogoje za proizvodnjo in trajni nivo kvalitete naših izdelkov.

V prvem projektu smo se posvetili ajdi, rastlini z izjemno zanimivimi botaničnimi lastnostmi, sestavo in posebnim mestom v tradicionalni kulinariki številnih dežel, tudi Slovenije. Konkretno, začeli smo variti stoodstotna ajdova piva.