Pivovarna

CRAZY DUCK BREWERY

Anže Račič (Raca) je na poročnem potovanju ob obisku lokalne pivovarne ugotovil, da to pa v bistvu ni nobena znanost in da bo tudi sam varil pivo. Tadeja Švigelj Račič je rekla: »Ja pa kaj še!« On pa: »Ja zakaj pa ne?« Kot bi bilo to nekaj najbolj običajnega na svetu. Malo spodbude prijatelja Ivana in pomoč Andreja je zadostovalo, da se je doma lotil prve kuhe. Nabavil si je goro knjig, ki so ležale po celem stanovanju, saj se gospod še za nič v svojem življenju ni toliko poglobil in učil, kot se je za pripravo hmeljnega napitka, ki bo najboljši na svetu!
Sledilo je obdobje domače kuhe in izboljšav, ko je v zgodbo vstopil Miloš Čadež. Rekel je: »Mulc ima dobro idejo, tole pa zna še uspeti,« in skupaj sta skočila v vodo. Miloš je spraznil svojo mizarsko delavnico, ki jo je imel tako rad, in hitro je nastala pivovarna. To pa seveda ni povprečna pivovarna; posebnost je že sama lokacija, nahaja se namreč v prečudoviti naravi, na 750 metrih nad morsko gladino. Čarovnija se dogaja tudi v zadnjih prostorih, kjer se skriva peč na drva ter mnogi računalniško vodeni kotli, ki segrevajo vodo.
Prostor je bil »spedenan«. OK. Lotiti se je bilo treba birokracije. Ime pivovarne … ni bilo potrebnega veliko razmišljanja, če je že nora Raca, pa naj bo še Crazy Duck Brewery. Kamor gre bik, naj gre pa še štrik oziroma v tem primeru raca: »It’s all about the Duck.« Fanta sta pognala stroje in od takrat varilnica dela na polno!