Pivovarna

BRASSERIE LUPULUS

Na začetku leta 2004 so pričeli z varjenjem piva za bližnjo pivnico. Leta 2007 pa se je pivovarna Les 3 Fourquets odločila, da bo ustvarila novo pivo tako v sodih kot v šampanjskih steklenicah. Želja pivovarjev je bila, da se razvijejo z novim pivom in ga zvarijo po tradiciji avtentičnih belgijskih pivovarn, hkrati pa zagotovijo novo, unikatno paleto arom in okusov v sodobnem pivovarskem objektu. Izjemna pokrajina, v katerem pivovarna razvija svoje obrtništvo, daje pivovarjem bogat navdih za varjenje tega piva.
Pivovarna se nahaja na čudoviti stari kmetiji iz 19. stoletja, ki je del dediščine Ardennes, obkrožena z zelenimi polji in kristalno čistim potokom. Zgodovinski zapisi so skopi, vendar je znano, da so v starih časih ardensko pokrajino naseljevali volkovi. Nekateri pravijo, da so ta volčja krdela prišla iz Slovenije, kjer gojijo najboljši hmelj na svetu …
Ali je zgodba resnična? Vsekakor je za novo ustvarjenim pivom stal volk: Lupulus. Ime izhaja iz latinskega imena hmeljne rastline Humulus Lupulus, kar pomeni majhen ponižen volk.
Leta 2017 so ob 10. obletnici varjenja piva spremenili svoje ime in se od takrat imenujejo pivovarna Lupulus.