Minister za zdravje opozarja:
Prekomerno uživanje alkohola škoduje zdravju!
2,65€ z DDV
Pivo so leta 1892 najprej poimenovali Ouden Tripel in je bilo prvo pivo, ki ga je zvaril Omer Vander Ghinste. Gre za jugozahodno flamsko rdečerjavo pivo spontane fermentacije, ki ga v tej pokrajini varijo že več kot tisoč let. Osnovne sestavine piva VanderGhinste Oud Bruin so ječmenov slad, pšenica, karamelni slad, hmelj in voda. Kombinacija vseh teh sestavin pa povzroči nastanek piva visoke fermentacije. S spontano fermentacijo, ki traja vsaj 18 mesecev, in z zorenjem v hrastovih sodih, tako imenovanih »foeders«, nastane posebno pivo Red Ale jugozahodne Flamije. Značilni okus mu daje uravnoteženost sadne note zaradi visoke fermentacije ter nežne kislosti kot posledice spontane fermentacije. Pivo je zaradi svojega osvežujočega pookusa izredno primerno za potešitev močne žeje. |